top of page

MEESTERS IN SNIJTECHNIEKEN

VDM Metaalbewerking onderscheid zich door snelle levertijden,flexibiliteit en door de verschillende snijtechnieken die we in huis hebben. Met onze geavanceerde machines kunnen wij bijna elke vorm vervaardigen uit metaal, hout en kunststoffen. Via ons orderbewakingssysteem zorgen we er voor dat alles vlekkeloos verloopt van offerte tot uitlevering

 

Onze snijtechnieken zijn:

Ook beschikken wij over de mogelijkheid om te kanten. Wij kunnen voor u snijden en kanten tot 4 meter. 

 

Voor meer informatie vraag vrijblijvend een offerte aan 

MATERIALEN

VDM Metaalbewerking kan de volgende materialen bewerken:

 • Roestvrijstaal

 • Aluminium

 • Messing

 • Titanium

 • ​Staal

 • Kunststoffen

 • ​Natuursteen (marmer, graniet)

 • Glas

 • ​Keramische producten

 • Composiet materialen

 • Pakkingmaterialen

lasersnijden.jpg
Icon-Laserlassen.png

LASERSNIJDEN

Een is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel. Om met de laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocusseerd tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Hierdoor wordt de intensiteit van de straal zo groot, dat door smelten en verdampen van het materiaal zeer smalle en nauwkeurige gleuven kunnen worden gemaakt. 

Het lasersnijden zorgt voor een zeer fijne snede en weinig materiaalverlies. Met het lasersnijden kunnen zonder problemen complexe contouren gesneden worden.

Icon-watersnijden.png

WATERSNIJDEN

Watersnijden een 'koude techniek'. In tegenstelling tot technieken als laser- of plasmasnijden komt er bij het waterstraalsnijden geen warmte vrij. Met andere woorden: er ontstaan geen thermisch belaste zones, de eigenschappen van het materiaal rond de snijrand blijven ongewijzigd en het product blijft dus spanningsvrij.

Watersnijden is geschikt voor dunne materialen en zeer dikke materialen. Schuimstoffen bijvoorbeeld tot circa 150 mm, RVS tot circa 50 mm, nabewerking meestal niet nodig.
Waar de laser ophoudt, gaat de waterjet door!

Optimale materiaalbenutting is mogelijk doordat we van de nieuwste nesting-programma's gebruik maken. Met de computer wordt er op de millimeter gepuzzeld.

waterstralsnijden.jpg

U kunt uw CAD-file digitaal aanleveren via E-mail. Desgewenst vertalen wij uw idee/ontwerp in CAD-programmeertaal.

Afhankelijk van de snijsnelheid (kostenplaatje), komen we tot een snijkwaliteit. U kiest welke kwaliteit voor u acceptabel is.

Lasersnijden
Watersnijden

OFFERTE OP MAAT

Benieuwd wat wij voor jou kunnen beteken? Vraag dan een offerte aan en je ontvangt binnen 24 uur een passende offerte!

Icon-kant--zetwerk.png

KANT-ZETWERK

Voor kant-en zetwerk kunt u ook bij VDM Metaalbewerking terecht. VDM Metaalbewerking kan materialen kanten en zetten van max. 4000 mm lengte en max 220 ton persdruk.

Maximale lengte: 4000 mm
Maximale persdruk: 220 ton

Kant- en zetwerk wordt vooral toegepast in:

 • Machinebouw

 • Constructiewerken

 • Apparatenbouw

 • Levensmiddelenindustrie

 • Agrarische sector en landbouwsector

Icon-Buislasersnijden.png

BUISLASERSNIJDEN

Het snij-principe van de buislaser is gelijk aan die van de plaatlaser. Echter is het tot stand komen van een product wel verschillend. Waar bij onze plaatlasers het materiaal stil ligt en de kop beweegt, is het bij de buislaser een combinatie van beiden. Om de gewenste snijcontouren te maken wordt de buis in de lengte (X) heen en weer bewogen en geroteerd. De snijkop heeft de mogelijkheid om horizontale- (Y) en verticale (Z) bewegingen te maken, loodrecht op de lengte as van de buis.

buislasersnijden.jpg

Onze machine is tevens ook voorzien van een 3D-snijkop waardoor het ook mogelijk is om afschuiningen tot 45° op de wanddikte te maken.

Capaciteit

Staal: tot 12 mm

RVS: tot 6 mm

Laadlengte: max 6500 mm

Productlengte: max 6500 mm

Gewicht: max 3kg/m

Ronde buis: 12 - 220MM

Vierkante buis: 12 - 200MM

Rechthoek/ovaal: 12 - 200MM

Strip: 40x5 - 200x12

L, C & U profielen: 30x20 -200x200

robot 1.jpg
Icon-robotsnijden.png

ROBOTLASSEN

Als de oplage’s groter worden, of de lassen langer, dan komt de lasrobot inzet. Met meerdere lascellen zijn we flexibel en kunnen we snel schakelen. Beide machine’s voozien van een 500 AMP stroombron. Geschikt voor zowel staal rvs en aluminium te lassen. Grote van product tot 3500 mm en tot 1000 kg roteerbaar, zodat je op iedere plek makkelijk bij kunt.

Image by Daniel Wiadro
VDM Metaalbewerking
Kant-zetwerk
Buislasersnijden
Robotlaserlassen
bottom of page